Geekflare wordt ondersteund door ons publiek. We kunnen affiliate commissies verdienen met het kopen van links op deze site.
In Beveiliging Laatst bijgewerkt: 6 september 2023
Deel op:
Invicti beveiligingsscanner voor webtoepassingen - de enige oplossing die automatische verificatie van kwetsbaarheden levert met Proof-Based Scanning™.

Een betere manier om het wachtwoord van je team te beheren!

Hoe beheer je je wachtwoord? Onderhoud je nog steeds een excelsheet en deel je die met het team?

Ik begrijp het delen van referenties via excel sheet werkt, maar het is erg ingewikkeld en niet veilig genoeg.

Er is een betere en veiligere manier om het wachtwoord van je team te delen, dankzij de volgende fantastische tools. Maar voordat we naar de lijst met hulpmiddelen gaan, waarom heb je een wachtwoordmanager nodig?

Als je in een team werkt en meerdere producten, applicaties, servers en infrastructuur beheert, is de kans groot dat je over generieke referenties beschikt. Iedereen in het team zal deze gegevens gebruiken. En de pret begint wanneer iemand het wachtwoord verandert en niet communiceert met de rest van de leden.

Heb jij deze situatie ook gehad?

Om de algemene inloggegevens beter te beheren, zijn er meerdere open-source, GRATIS en commerciële Password Manager tools beschikbaar.

Laten we ze verkennen.

Uniqkey

Over moeiteloos wachtwoordbeheer gesproken, Europa is afhankelijk van Uniqkey. Deze veilige software vermindert het wachtwoordgerelateerde risico op cyberaanvallen en helpt u om de controle over de IT-architectuur van uw bedrijf terug te winnen. Met behulp van deze software kunnen werknemers veilige wachtwoordgewoonten aannemen, wat uiteindelijk de veiligheid van de organisatie zal verbeteren.

Uniqkey-Geekflare

De belangrijkste functies van Uniqkey zijn:

  • Veilig wachtwoordbeheer: Hiermee kan je team wachtwoorden beheren met veilige en eenvoudige methoden.
  • 2FA automatisch invullen: Het ondersteunt automatische verificatie met twee factoren voor alle cloud-, desktop- en mobiele services, wat je tijd bespaart en je productiever maakt.
  • Toegangsbeheer voor werknemers: IT-beheerders kunnen deze software gebruiken om volledige zichtbaarheid en gecentraliseerde controle te krijgen over bedrijfsaccounts en toegangsrechten.
  • In- en uitstappen: Met Uniqkey kunnen beheerders nieuwe medewerkers met een paar klikken direct de toegang geven die ze nodig hebben en deze net zo gemakkelijk weer verwijderen als ze vertrekken.
  • Gehost in Denemarken: Uniqkey slaat zijn gegevens op in datacenters in Denemarken, die voldoen aan de EU-regelgeving. 
  • Beveiliging van topklasse: De oplossing maakt gebruik van een zero-knowledge architectuur en slaat alle wachtwoordgegevens offline op op het eigen apparaat van elke gebruiker met meerdere versleutelingslagen.
  • Privacy van gegevens: Het bedrijf is niet verplicht om klantgegevens door te geven aan regelgevende instanties.
  • Naleving van EU-regelgeving: Voor Europese bedrijven die onderhevig zijn aan strenge EU-normen voor gegevensbeveiliging is Uniqkey de perfecte oplossing.

Bovendien, Uniqkey ondersteunt integratie met Azure Active Directory, een persoonlijke gids voor onboarding, een aangepast uitrolplan en telefonische ondersteuning on-demand voor een snelle en probleemloze implementatie.

Paswerk

Beste on-premise wachtwoordbeheerder voor uw bedrijf.

Paswerk biedt een voordeel van effectieve teamwork met bedrijfwachtwoorden in een volledig veilige omgeving. Werknemers hebben snel toegang tot al hun wachtwoorden, terwijl de rechten en acties nauwlettend worden gecontroleerd en beheerd door lokale systeembeheerders.

Alle gegevens worden versleuteld met het algoritme AES-256 terwijl ze veilig worden opgeslagen op je server en alleen worden beheerd door systeembeheerders. Passwork draait op PHP en MongoDB en kan worden geïnstalleerd op Linux en Windows met of zonder Docker.

Meer functies:

  • Duidelijkheid. Maak een handige mappenstructuur voor het opslaan van wachtwoorden
  • Efficiëntie. Wachtwoorden uit alle bronnen handmatig toevoegen of importeren uit een bestand
  • Beheer. LDAP-integratie, SSO-authenticatie en beveiligingsauditing automatiseren
  • Teamwerk. Nodig collega's uit voor gedeelde mappen, beheer gebruikersrechten en ontvang rapporten over alle activiteiten
  • Gemak. Geldige wachtwoorden snel en gemakkelijk vinden met tekstlabels en kleurlabels

Passwork is geschikt voor bedrijven van elke grootte en is beschikbaar via webbrowsers, mobiele apparaten en browserextensies.

KeePass

KeePass is een open-source wachtwoordveilig hulpprogramma dat eenvoudig te gebruiken en lichtgewicht is. Je kunt alle soorten (FTP, SMTPConsole, Firewall, Website, Leden, enz.) van een wachtwoord.

Alle wachtwoorden worden opgeslagen in een enkele database die beveiligd is met een uniek hoofdwachtwoord of een sleutelbestand. De sleutel hier is dus om het hoofdwachtwoord veilig en beschermd te houden, want daarmee kunnen alle opgeslagen wachtwoorden in een database worden ontgrendeld.

De wachtwoorddatabase is versleuteld met AES- en Twofish-algoritmen, dus je weet dat het veilig is. De officiële download is beschikbaar voor Windows en portable. Er zijn echter ook veel onofficiële downloads beschikbaar voor verschillende platforms zoals Linux, Android en Mac OSX.

De draagbare versie maakt het leven een stuk eenvoudiger, omdat je die kunt gebruiken in een USB-station en op elke Windows-computer kunt aansluiten, wanneer je maar wilt. Enkele noemenswaardige functies zijn:

  • Exporteer wachtwoordvermeldingen in CSV-, XLS-, TXT-, XML- en HTML-formaat
  • Importeren vanuit TXT en CSV
  • Wachtwoord willekeurig genereren
  • Zoek het wachtwoord
  • Weten wanneer het is gemaakt, gewijzigd en verloopt

Keeper

Met verbazingwekkende functies, Keeper Beveiliging brengt wachtwoordbeheer op een heel ander niveau. Het is een geweldig hulpmiddel om je wachtwoorden op te slaan en weg te blijven van de volgende cyberaanval. En dat verzin ik niet zomaar. Keeper Security wordt vertrouwd door merken als Google, Samsung en Amazon. Dat spreekt voor zich!

Deze tool elimineert letterlijk het risico op een datalek met functies zoals:

  • Privékluizen voor elke gebruiker
  • Genereert automatisch sterke wachtwoorden
  • Eenvoudig en veilig mappen delen
  • Beveiligd opslaan van bestanden
  • Elegant beheerpaneel
  • Inforijke rapporten en auditscores voor beveiligingscontroles

Een ander leuk aspect van deze tool is dat hij beschikbaar is voor bijna alle apparaten, waaronder laptops, pc's, mobiele telefoons en tablets. De zakelijke versie kost $2,50/maand/gebruiker en wordt ook geleverd met een gratis proefversie.

1Wachtwoord

Voor slechts $7,99/gebruiker/maand kun je een van de veiligste wachtwoordmanagers voor je bedrijf in handen krijgen. 1Wachtwoord kunt u uw team aan boord nemen en binnen enkele minuten beginnen met het beveiligen van hun bedrijfsmiddelen.

YouTube video

Het wordt geleverd met een uitstekend beheerpaneel waarmee u alles kunt zien wat uw aandacht vereist, zoals beveiligingsproblemen en een overzicht van hoe uw bedrijf 1Password gebruikt. Dit helpt enorm bij het verhogen van de productiviteitsniveaus van je teamleden ook.

Andere belangrijke kenmerken van deze service zijn:

  • Mogelijkheid om groepen te maken en machtigingen toe te wijzen aan bepaalde leden
  • Inzichtelijke rapporten genereren
  • Controleer elke bedrijfsmail op mogelijke inbreuken
  • Multi-factor authenticatie afdwingen
  • Stel een beveiligingsbeleid in en voeg regels toe voor betere preventie

1Wachtwoord heeft een briljant ondersteuningsteam om al je twijfels en zorgen onmiddellijk weg te nemen. Het is ook belangrijk om te vermelden dat het volledig GDPR-compliant is en wordt vertrouwd door bedrijven als IBM, Dropbox en Slack.

Je kunt het gratis gebruiken om zelf te controleren of het geschikt is voor jouw bedrijf.

Hypervault

Perfect gebouwd voor IT-teams. Met Hypervault kun je niet alleen de gebruiker en het wachtwoord opslaan, maar ook allerlei relevante velden - poort, server, verbindingsgegevens, licentie, enz.

Enkele van de functies zijn.

  • Meer dan 50 wachtwoordsjablonen voor populaire services
  • Meervoudige beveiliging - 2FA, Salt, PBKDF2, Iteraties, enz.
  • Categoriseer de referenties

Dashlane

Weet je Dashlane Heb je een ondernemingsplan?

Je kunt meerdere apparaten gebruiken om de referenties aan te maken, te delen en te beheren. Dashlane is een SaaS-gebaseerd oplossing en de prijs begint vanaf $4 per maand. Laten we eens kijken naar enkele van de functies.

  • Ingebouwde wachtwoordgenerator om een uniek en veilig wachtwoord te maken
  • Wachtwoorden veilig delen met teamleden of groep
  • 2-FA integratie
  • Automatisch invullen

Het voordeel van het gebruik van een cloud-gebaseerde wachtwoordmanager zoals Dashlane Alle referenties worden gesynchroniseerd zodat je er overal toegang toe hebt - Android, iOS, Linux, MAC, Windows. Probeer het uit om te zien hoe het werkt.

Enpass

Sla alle gevoelige informatie (wachtwoord, account, licentie, notities, PIN, enz.) lokaal op je apparaat op. Enpass is een cross-platform oplossing en werkt op een draagbaar apparaat zoals Apple horloge en Android wear.

YouTube video

Enpass heeft een optionele functie om je gegevens te synchroniseren met een cloudprovider zoals Google Drive, Box, One Drive, iCloud. Maar maak je geen zorgen; alle gegevens worden versleuteld met behulp van AES-256 voor de synchronisatie. Dit zijn enkele van de functies.

  • Importeren uit andere wachtwoordmanagers
  • Wees georganiseerd met mappen en submappen
  • Ingebouwde controle om u bewust te maken van een zwak of sterk wachtwoord
  • Ondersteuning voor wachtwoordrecepten om een uitspreekbaar wachtwoord te genereren

Met behulp van een browserextensie hoef je gebruikers en wachtwoorden niet handmatig in te typen, maar kun je ze automatisch invullen.

Passbolt

Een open-source en zelf gehoste oplossing. Passbolt is gebouwd voor de teams, en de onderstaande afbeelding legt uit hoe het werkt!

Als je de installatie en het beheer niet zelf wilt doen, kun je gebruik maken van hun cloud-hosted oplossing.

Je kunt ook het volgende proberen Kamatera of DigitalOcean die Passbolt-servers aanbiedt via marktplaats.

Bitwarden

Gebruik het voor een persoon, een team of een hele organisatie. Bitwarden maakt gebruik van meervoudige beveiligingsalgoritmen en is beschikbaar als self-hosted of SaaS.

Als je ervoor kiest om zelf te hosten, kun je dat doen op Windows, Linux, macOS en Docker. Laten we eens kijken naar enkele van hun functies.

  • Controlespoor van gebruikersacties
  • Geef de gebruiker toegang tot een wachtwoord op basis van behoefte met ACL en gebruikersgroepen.
  • Deel met andere teamleden.
  • Duo Security voor verbeterde beveiliging

Ga aan de slag met GRATIS Plan om te zien hoe eenvoudig het is om te gebruiken.

Psono

Psono is een open-source wachtwoordmanager voor bedrijven met de volgende functies.

  • Multifactorauthenticatie met ondersteuning van Duo, Google Authenticator en Yubikey
  • Wachtwoordsynchronisatie voor gebruik op meerdere apparaten
  • Meerdere coderingsniveaus
  • Ingebouwde controle

Enterprise editie ondersteunt LDAP-integratie, audit logging en meer.

Wachtwoord veilig

Een gratis open-source met meer dan 4 miljoen downloads. Wachtwoord veilig is een van de populaire en is beschikbaar in meerdere talen.

Een hoofdwachtwoord beschermt de wachtwoorddatabase.

LastPass

Een populaire keuze voor persoonlijk of zakelijk gebruik. LastPass voor bedrijven is een geweldige manier om alle IT-gerelateerde wachtwoorden te beveiligen.

LastPass biedt een oplossing op bedrijfsniveau zoals LDAP en AD federatieve integratie, waardoor het voor een werknemer eenvoudig is om zijn bestaande referenties te gebruiken. Alle referenties worden centraal beheerd. Ze worden vertrouwd door meer dan 40.000 organisaties wereldwijd en bieden een proefversie aan.

Conclusie

Het opslaan van wachtwoorden kan een nachtmerrie zijn als je in een groot team werkt, en ik hoop dat de bovenstaande tools je helpen om het werk te verlichten. Laat iemand je wachtwoord niet stelen; gebruik de juiste tools om het te beschermen en te beheren.

BTW, waar sla je applicatiegeheimen op zoals API-sleutel, privésleutel, etc.?

GitHub?

Niet doen!

Bekijk deze secret manager software om referenties binnen applicaties te beheren.

  • Chandan Kumar
    Auteur
Met dank aan onze sponsors
Meer geweldige lezingen over veiligheid
Energie voor uw bedrijf
Enkele van de tools en services om je bedrijf te helpen groeien.
  • Invicti maakt gebruik van Proof-Based Scanning™ om de geïdentificeerde kwetsbaarheden automatisch te verifiëren en binnen enkele uren bruikbare resultaten te genereren.
    Probeer Invicti
  • Web scraping, residentiële proxy, proxy manager, web unlocker, zoekmachine crawler en alles wat je nodig hebt om webgegevens te verzamelen.
    Probeer Brightdata
  • Monday.com is een alles-in-één werk OS om je te helpen bij het beheren van projecten, taken, werk, verkoop, CRM, operaties, workflows en meer.
    Probeer maandag
  • Intruder is een online kwetsbaarhedenscanner die zwakke plekken in de cyberbeveiliging van uw infrastructuur vindt om kostbare datalekken te voorkomen.
    Probeer indringer